Gjenvinning av jern og metall

Vi kjøper ditt skrap. Jern og metall prisene endrer seg stadig, og baserer seg på indekser og noteringer på internasjonale børser. Vi følger markedet tett slik at vi alltid er oppdaterte på endringer. Pris henger sammen med kvalitet og behandlingen som kreves av oss før varen går videre til gjenvinning.

Vi har fokus på at våre prosesser er effektive, slik at vi kan tilby konkurransedyktige priser.

Jern

Jern er det mest brukte metallet i verden. Det er lett å blande med andre metaller, og er derfor egnet til mange formål. Når jern blandes med andre metaller kalles det legeringer, men det finnes mange typer legeringer. Et eksempel er stål, som brukes i alt fra sykler til oljeplattformer. Det kan gjenvinnes igjen og igjen, uten at det går ut over kvaliteten.

Kompleksjern

Kompleksjernet vi mottar blir fragmentert på vårt fragmenteringsverk i Egersund. Her blir jern, metall og avfall sortert fra hverandre før det sendes videre til smelteverk. Jern og metall sendes til omsmelting og blir deretter til nye produkter. Avfallet sendes til energi- og materialgjenvinning. Kompleksjern er jern og andre typer metaller som også kan bestå av en liten andel plast og andre avfallstyper. Dette er avfallstyper som naturlig hører med produktet som leveres, som for eksempel på sykler og gressklippere.

Aluminium

Vi skiller ofte mellom ny aluminium og gammel aluminium. Ny aluminium består av nytt blankt produksjonsavfall fritt for skruer, lakk, plast og lignende. Gammel aluminium er lakkert og brukt, men fritt for skruer, plast og lignende. Eksempler på andre klassifiseringer av aluminium som vi tar imot på våre anlegg, er ALU-profiler, ALU-felger, aluminiumskabel og spon.

Kobber

Kobber er et nyttig metall som brukes til veldig mye forskjellig. Vi skiller mellom kobber elektro og kobber sams. Kobber elektro er strømførende blank kobber, kabler og elektroskinner med 99,99% renhet. Kobber sams er rør og beslag som er fritt for lakk bly messing og jern, og fritt for vesentlige forurensninger.

Messing

Messing er en legering med kobber og sink som hovedelement. Mye av messingen som leveres inn til resirkulering kommer fra blandebatterier, andre VVS-artikler og hylser.

Rustfritt stål 304

Rustfritt stål 304 er det mest brukte austenittiske ikke-magnetiske rustfrie stålet. Det er også kjent som «18/8» rustfritt stål på grunn av sammensetningen, som inneholder 18 prosent krom og 8 prosent nikkel.

Syrefast stål 316

Syrefast stål er en type spesialstål. Det er en videreutvikling av rustfritt stål gjort mere motstandsdyktig mot korrosjon enn vanlig rustfritt stål. Syrefast inneholder 18 krom, 10 nikkel og 2 molybden.

Våre anlegg tar imot alle typer
stål herunder:

–  Bly
–  Krom
–  Mangan
–  Sink
–  Spon
–  Duplex
–  Super Duplex

Gjenvinning
av jern og metall