Hermod Teigen AS
est. 1901

Hermod Teigen AS er en familiebedrift etablert av Hermod Teigen i Skotselv i 1901. I dag drives selskapet av fjerde generasjons Teigen. Bedriften startet som en skraphandlervirksomhet som drev med salg av brukte maskiner og deler, hvor alt ble hentet med hest og kjerre. I dag er både transport og drift mer modernisert, og vi har utviklet oss til å bli en ledende aktør innen gjenvinning og sirkulærøkonomi.

Historie

Hermod Teigen flyttet fra Skotselv og etablerte seg senere på Lierstranda ved Drammen. Dette ble også bedriftens hovedkontor. Siden har vi etablert mange flere anlegg. På slutten av 1990 tallet fikk vi blant annet nytt anlegg i Risavika utenfor Stavanger. Dette ble en viktig satsning i Rogaland, og det tok ikke mange år før anlegget i Egersund kom som nummer to i fylket. Etter noen år i Egersund bygget Hermod Teigen AS Rogalands første og eneste fragmenteringsanlegg.

I 2016 kjøpte Hermod Teigen AS Sires Skraphandel i Lyngdal. Samme år kom også behovet for å fortsette utviklingen i Rogaland, og et nytt og moderne bygg for mottak av skrapjern og bilvrak ble etablert på Foss Eikeland. Med en stadig vekst i Rogaland er lokalene på Foss Eikeland nå blitt hovedkontoret vårt. I løpet av 2022 har vi også fått nyetableringer både i Harestadvika og på Tau i Ryfylke.

Hermod Teigen AS er medeier i følgende selskaper, og sammen dekker vi hele Norges kyst.

Gjenvinning
av jern og metall